Logo 30 dagen zonder klagen
30 Dagen Zonder Klagen
In samenwerking met

Ambassadeurs


Delfine Persoon

Delfine Persoon is een vrouwelijke elitebokser uit West-Vlaanderen die in een korte tijd de Europese EBU, de Wereldtitels IBF, de WIBA, de WIBF en de meest prestigieuze WBC titel behaalde. Ze bokst in de klasse lichtgewicht en werd in 2015 Sportvrouw van het jaar.

https://www.facebook.com/delfine.persoon


Tine Reymer

Tine Reymer maakte haar muzikaal debuut bij Flowers For Breakfast. Nadien zagen we haar onder meer bij El Tattoo del Tigre en Billie King. En ondertussen acteerde ze nog in de detectivereeks Sedes & Belli. Haar nieuwste album is "Thrill My Soul"


Gina Lisa Peeters

Als actrice dook Geena Lisa op in Wat Nu Weer?!, de kortfilm Straffe Koffie, Oesje!, De (V)Liegende Doos en Het Peulengaleis. Haar grootste rol was die van Cathy Vanbrabant in Stille Waters.Zij is ook bekend als presentatrice van Fata Morgana, Dans Mondial en Vlaanderen Muziekland, allemaal op de VRT.  Presenteren deed ze ook op Radio 2, ze werkte als omroepster bij de VRT en was jurylid in het één programma Steracteur, Sterartiest

In het voorjaar van 2018 komt haar nieuwe boek uit Lust voor Midlife.


Wouter Hendrickx

De acteur Wouter Hendrickx studeerde in 1997 af aan Studio Herman Teirlinck. Hij heeft al enkele films op zijn CV staan: Verlengd Weekend, De Helaasheid der Dingen, Adem, ... Maar we kennen hem vooral van zijn rol als Dimitri in Witse. Hij speelde ook in Zuidflank en andere Vlaamse series.


Sofie Lenaerts

Mensen die positief in het leven staan, maken hun dromen waar !  Door wereldwijd bergen te beklimmen zoals de Mount Everest, leerde ik grenzen verleggen en ontdekte het potentieel van mentale kracht specifieke trainingen.  Samen met mijn partner, delen wij deze ervaringen door mensen te coachen naar hun sportieve uitdagingen.

Uitdagingen zijn dus een must en daarom zal ik voor Make-A-Wish , een uitdaging van 275 km aangaan, om Dwars door Vlaanderen, te lopen en fietsen. 

 
 


Diederik Joukes

Mijn missie is om werknemers gezonder en gelukkiger te maken door in te zetten op eenvoudige dingen, die iedereen kan.  Meer bewegen, minder zitten, de juiste lichaamshouding, een goede ademhaling, gezonde eetgewoontes en een rustigere geest, hebben elk apart hun impact op het welbevinden bewezen.   Ik bundelde ze in de programma’s ‘Embrace Yourself’. Daar leer je met aandacht, kennis en plezier nieuwe, gezonde gewoontes in je leven in te passen.  Ik doe mee aan deze actie omdat we zelf veel positieve en eenvoudige zaken kunnen doen die ons gezonder en gelukkiger maken. Het loont de moeite en is leuk daarop te focussen.    Veel mensen weten niet goed wat ze kunnen doen of hoe eraan te beginnen. Ik wil hen helpen in beweging te komen.


Kris Colpaert

Ik word ontzettend geboeid door wat veranderingen doen met een mens. We leven in een wereld die in versnelling gaat. Dit geeft best wel wat druk, op alle fronten. Zowel bedrijfsmatig als persoonlijk.    Als coach, trainer en consultant help ik mensen om te leren gaan met die veranderingen. Terzelfdertijd help ik hen om te vermijden dat stress een negatieve impact krijgt op hun algemeen functioneren.  Bedrijven inspireer en motiveer ik om meer wendbaar te worden en in te zetten op andere waarden en competenties.  Na een hele carrière als HR Manager in verschillende bedrijven richt ik in 2008 mijn eigen bedrijf op: Confide, wat wijst op vertrouwen in elkaar

Door persoonlijk en professioneel te ondervinden dat het geen evidentie is om af en toe een grens te verleggen, heb ik samen met Karlien Eeman een boek geschreven: ‘Durf, 8 bouwstenen om uit je comfortzone te stappen’. En veranderen gaat gepaard met verschillende deelaspecten. Dit resulteert in onderwerpen zoals ‘groeimindset’, ‘positieve mindset, ‘passie en talenten’, ‘durven en doen’, ‘kwetsbaarheid’, ‘personal branding’, ‘netwerken’ en ‘blijven bewegen’.


Sigrid Voorspoels

"Het zijn de kleine dingen die het hem doen vanuit de gewone mensen hun hart!"

Daarom wens ik een boodschap te brengen, dat je ook met impactvolle gebeurtenissen in je leven best positief omgaat want deze zorgen voor groei! Door alles positief te bekijken kunnen we meer liefde en verdraagzaamheid in de wereld brengen. Laat ons samen gaan voor de Nobelprijs voor de Vrede!   Deze boodschap geeft ik ook door in mijn boek : Een waarde(n)vol geschenk/My best Practice'"


Christa Claessens

Vanuit Capturing Curiosity bekijk ik als Training Consultant organisaties en medewerkers vanuit een groothoeklens en vertrek vanuit een bredere kader om in te zoomen op de sterktes en  groeimogelijkheden.

Als fotograaf geniet ik ervan om in een verhaal te komen met mensen en hun te laten stralen voor mijn camera.  Nieuwsgierigheid is in alles mijn vertrekpunt om uit te zoeken waarom dingen gaan zoals ze gaan. Daarom wil ik graag meewerken aan dit mooie initiatief en ben heel benieuwd wat het met jou en mij doet.


Stef Maginelle

Niets zo leuk dan het menselijk lichaam te verbeteren in zijn functioneren: als kinesitherapeut mag ik dit dagelijks ervaren in onze praktijk Fisiotics waar we mensen revalideren, coachen en ondersteunen met oa Mindfulness.

Sporters en atleten begeleiden we naar hun doel, mentaal of fysisch: de maximale capaciteit van een persoon benutten onder het motto:"Every climb starts with ONE single step."

 


Nathalie Arteel

Nathalie Arteel helpt bedrijven bij het uitbouwen van een positieve cultuur zodat mensen elke dag met goesting gaan werken.

Als ondernemer gelooft Nathalie dat wanneer mensen zich echt verbonden voelen met hun organisatie, leidinggevenden en met de collega’s, ze ook veel meer positieve energie genereren.

Samen met haar man leidt ze het bedrijf ‘Arteel Recognition Solutions’ dat intussen jaarlijks meer dan 150.000 medewerkers gelukkig maakt in 39 landen. De award winning technologie die ze ontwikkeld hebben om positief gedrag te bevorderen en carrière mijlpalen te belonen wordt intussen gebruikt in 39 landen.  

Nathalie gelooft dat wanneer mensen zich gewaardeerd voelen ze veel gelukkiger, gezonder en productiever zijn.

www.arteel.be


Paula Bangels

Ik ben oprichtster en artistiek leider/regisseur van het Vlaamse theatergezelschap De Spelerij. Toen ik er 6 jaar geleden mee begon wilde ik theater maken voor volle zalen. Dat is gelukt. De voorbije jaren maakte ik klassiekers voor een breed publiek zonder artistieke toegevingen te doen. Ik heb twaalf jaar in Nederland gewoond en gewerkt. Eerst als actrice, later als regisseur voor verschillende producentenen nog later ook als coach gedragsverandering van leidinggevenden. Twee werelden die ik ook vandaag nog altijd combineer. Met hetzelfde doel: zowel acteurs op toneel als leidinggevenden in de bedrijfswereld zijn mensen die moeten worden geloofd. En lichaamstaal staat altijd aan. Dus mensen authentiek maken (laten blijven) en toch geloofwaardig laten zijn dat is waar ik warm voor word.

Ik doe graag mee aan deze actie omdat ik niet hou van geklaag en gezeur. Dus wil ik me inzetten om dat zichtbaar te maken. Dat doe ik via een geweldige quote van theaterauteur/acteur Peter De Graef:


Pim Vandijck

Vanuit Positiviteit.be nemen we graag deel aan 30 dagen zonder klagen. Positiviteit gaat er immers over dat mensen i.p.v. te klagen en zagen actie nemen om vooruit te komen. Het kon dan ook niet anders dan dat we dit toffe project een warm hart zouden toedragen. 

Bij positiviteit organiseren we workshops, positieve guerrilla, evenementen, brainstormen, large-group interventions, cultuur-omslagen, key notes. Bij al deze zaken bouwen we voort op wat al goed is en durven we te benoemen wat dient te verbeteren zodat we een scherpe focus krijgen om te komen tot actie en resultaten


Ann De Bisschop

Als Director Corporate Identity & Wellbeing zorg ik ervoor dat onze waardevolle collega's zich bij MEDIALAAN gezond & gelukkig voelen! Ik geloof heel sterk in mijn 3V's en 5G's : Geef je medewerkers VRIJHEID en VERTROUWEN en vraag VERANTWOORDELIJK gedrag en zorg met een doorgedreven beleid voor GEZONDE, GELUKKIGE, GEMOTIVEERDE, GEINFORMEERDE en GETALENTEERDE medewerkers. Naast mijn fantastische job bij MEDIALAAN ( 60%) wil ik graag andere bedrijven inspireren en helpen als Corporate Wellebing Consultant. Ik denk graag met jullie mee en werk een welzijnsbeleid uit dat zowel de mentale als fysieke aspecten behandelt.  Mijn ervaringen en realisaties heb ik samengebracht in mijn boek “AFTELLEN NAAR MAANDAG – hoe slimmer werken, je gelukkiger maakt”. In mijn boek laat ik 12 experten aan het woord over het omgaan met stress, attention management, focus, digital detox, het belang van een goede nachtrust en gezonde voeding, het creëren van nieuwe gewoonten etc


Tommy Browaeys

Als hoogsensitieve introverte slak toonde of deelde ik zelden mijn emoties. Als ik het al deed, lag er meestal een blad papier of stond er een scherm tussen mij en de buitenwereld en geraakten ze niet voorbij de denkbeeldige poortwachter van mijn kwetsbare ziel.

Ik kwam eind 2014 in een flinke persoonlijke dip terecht maar ben er gelukkig weer bovenop geraakt. Als zelftherapie begon ik mijn verhaal neer te schrijven en durfde ik eind 2015 via een blog voorzichtig mijn eerste echte stappen in de richting van de buitenwereld te zetten. Ik stelde vast dat ik door mijn schrijvende en delende zelf te zijn ook anderen inspireerde. Mijn verhaal verscheen als boek, met de titel Wake-up call. Ondertussen gids ik anderen ook via spiegelgesprekken en deelshops.

WAARJEWERKELIJKADEMT


Bart Buysse

Als directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen - de grootste werkgeversorganisatie in België - sta ik in voor alles wat te maken heeft met sociaal beleid: arbeidsmarkt, werk, HR, sociale zekerheid... Een drukke en veelzijdige job die ik combineer met een groot gezin. Ik weet dan ook hoe belangrijk het is om flexibel en wendbaar te zijn, om bewust keuzes te maken en de zaken positief te benaderen. Ik geloof sterk in de kracht van enthousiasme en positiviteit, omdat die meer mogelijk maken, het leven aangenamer maken en afstralen op anderen. Niet alles loopt altijd goed, maar een tegenslag is nog geen mislukking. Klagen en zagen helpen je in elk geval niet vooruit.

Dat is ook de reden waarom ik, samen met de andere ambassadeurs, mee m’n schouders zet onder de campagne ‘30 dagen zonder klagen’, een actie die aanzet tot meer positiviteit in het leven en die hopelijk op heel wat sympathie en steun zal kunnen rekenen! Start 2018 positief en doe mee!


Gina De Groote

CHANGE think positive is ontstaan vanuit mijn diep verlangen
om een bijdrage te leveren aan een positievere wereld.
Mensen bewust maken van de wet van polariteit die duidelijk maakt dat 
alles  twee kanten heeft : een positieve en een negatieve en je  steeds zelf de keuze hebt hoe je hiermee omgaat.

Zeer symbolisch gestart op Lichtmis 2010 als een blad. Vele uitdagingen later blijf ik mijn missie uitdragen via lezingen en workshops rond mijn boek My CHANGE  en inspirerende activiteiten in the house of CHANGE in Herent. Er is ook een CHANGE Community die het doel nastreeft ‘Together we change the world!


Maura Melis

Werkzaam als oprichter/partner bij 'De Groepspraktijk'
De Groepspraktijk zet in op het verhogen van de individuele veerkracht door professionele eerstelijnszorg door psychologen, therapeuten en coaches.  Ze is eveneens oprichter/partner bij 'Anders Ondernemen'.
Anders Ondernemen ondersteunt bedrijven die door een andere bril naar hun organisatie willen kijken. We ondersteunen op vlak van leiderschap, teamdynamiek en verandertrajecten door open trainingen, in-company trainingen, lezingen en consultancy aan te bieden.


Fran├žois Gerard

Ik ben de oprichter van Helpper, een platform dat thuishulp eenvoudig maakt voor ouderen, personen met een handicap en chronische zieken.

We verbinden mensen die thuishulp zoeken voor dagdagelijkse taken, met hulpvaardige buurtbewoners.

Zo bieden we een flexibel en sociaal alternatief op de klassieke thuishulp.

Ik werk graag mee als ambassadeur omdat ik geloof in de spreuk: “Het is niet wat je overkomt dat je leven vormt, maar hoe je er mee omgaat."


 


Michele Verbeeck

Mijn naam is Michèle Verbeeck. Afgestudeerd in 1989 als Meester in de Beeldende Kunsten, ben ik onmiddellijk gestart als zelfstandig ontwerper. Communicatie, zowel visueel als verbaal en non-verbaal, heeft steeds een belangrijke plek ingenomen in mijn werk. In 2007 ben ik energie en verruiming van het bewustzijn grondiger gaan onderzoeken. Het heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Naast mijn ontwerp- en communicatiebureau BeeBizzi, ben ik dan gestart met Blauwe Berg om mensen aan te sporen op zoek te gaan naar hun werkelijke natuur.

Blauwe Berg - reis naar de kern is mijn praktijk waar iedereen terecht kan die meer flow wil ondervinden in het leven van alledag. Zowel op de werkvloer als thuis. Wie flow zegt, spreekt eigenlijk over energie. Leren vibreren op een hogere frequentie waar leven meer en meer moeiteloos wordt. Niet in strijd met het leven maar met het leven mee. De coaching ondersteun ik met een energetische behandeling die vertrekt vanuit o.a. cranio-sacraaltherapie en integrated energy therapy. Zo kunnen inzichten zich integreren in onze cellen en tot werkelijke transformatie leiden.

Elk project dat mensen blijer maakt, is een waardevol project. Daarom ben ik graag ambassadeur voor 30 dagen zonder klagen. 


Elke Kraemer

Elke Kraemer, 45 jaar, mama, lover, vriendin, avonturier, jogger, optimist, zangeres en Marketingmanager van Suivo Telematics.  

Haar leuze : Je moet doen, wat je graag doet. Haar eerst project is Love2Truck waar zij op zoek gaat naar de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België. Door de positieve gepassioneerde verhalen wil ze anderen inspireren om naar hun passie te zoeken en ernaar te leven.  www.love2truck.be


Vera Smets

Finance is fun! Dit is al meer dan 20 jaar het motto van Vera Smets. Het is haar passie de brug te vormen tussen de non-financials en de financials in het bedrijfsleven. Vera geeft finance trainingen in binnen- en buitenland. Ook online is ze erg actief. Haar blog wordt door duizenden lezers gevolgd. Wil je meer weten, dan ben je van harte welkom op www.financeisfun.com .

Vera doet heel graag mee met 30 dagen zonder klagen omdat ze gelooft dat er te veel negativiteit is. De wereld van vandaag heeft dit project broodnodig.


Nancy Fobe

Gezond zijn is meer dan ‘niet ziek zijn’. Gezondheid zit ook in je hoofd en je hart en hangt heel erg af van je wil en mogelijkheden om je aan te passen aan complexe situaties. Hoe meer je zelf de regie van je leven in handen hebt, hoe beter je de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen die op je weg komen, aankan. Kies dus voor het half volle glas, telkens je daar de kans toe krijgt. Het maakt je veerkrachtiger en dus gezonder en gelukkiger.    Jij zet je op een positieve manier in voor je gezondheid? ‘30 dagen zonder klagen’ helpt je om door te zetten. Daar werk ik graag aan mee. Op uw gezondheid!   Nancy Fobe is directeur CM Midden-Vlaanderen

CM is niet alleen een ziekenfonds dat doktersbriefjes terugbetaalt maar vooral een gezondheidsfonds dat helpt om je goed in je vel te voelen.  CM bezorgt kinderen, jongeren en gezinnen een deugddoende en gezonde vakantie, organiseert gezondheidsactiviteiten in scholen, bedrijven en ook jouw buurt en coacht mensen naar een gezonde levensstijl.


Sponsors


Arteel

ISS

positiviteit.be

Fisiotics

Fincover